9 Eylül 2008 Salı

Rüzgar ile Elektrik Üretmek




Evler için özel tasarlanmış olan, rüzgardan elektrik elde etmemiz için kullanılan bu zamazingo elektrik ihtiyacınızı bir nebze de olsa karşılayacak. Dış mekanlarda, özellikle park ve lunaparklarda istifade edilebilmesi kullanım alanının genişliğini gösteriyor. Nasıl kullanıldığını görmek için buraya bakabilirsiniz."
"RÜZGAR ENERJİSİ’nin üretim bedeli ücretsizdir."

Atmosfere zehirli gazlar vermez. Atık yoktur. Isı emisyonu yoktur. Küçük alanlara kurulabilir.

SU,CO,CO2 zararı yoktur. Güvenlidir. Yerel ve bağımsızdır. Sonlu fosil kaynaklarına bağımlılığı azaltır.

"Rüzgar türbinleri, patlama yapmaz ve radyasyon yaymazlar."

Verimi yüksektir. Modüler üretilir. Bakımı kolaydır. Finansman ve işletim desteklidir.

Rüzgar enerjisinde ham madde ulaştırma masrafı yoktur.

"Rüzgar Enerjisi son teknoloji kullanımı"

Son teknoloji kullanımını temel çalışma prensibi haline getirmiş olan şirketimiz, 15.000 m2 kapalı alan tesislerinde, kendi öz sermayesini ve teknik uzmanlarını kullanarak 7 yılı aşkın bir süre devam eden AR-GE çalışmaları sonunda 2001 yılında SOYUT RÜZGAR TÜRBİNLERİNİN üretimine başlamıştır.

"Rüzgar Enerjisi Çevre Dostudur"

Çevre dostu, yenilenebilir enerjinin etkin kullanılmasına dair çalışmalarını hızla sürdüren,gelişen teknolojiyi takip ederek enerji sektöründe lider olmak amacıyla yola çıkan SOYTES A.Ş. AWEA (American Wind Energy Association) ve ACORE (Amrican Council On Renewable Energy) üyesidir.

"EPDK'ya Rüzgar Enerji Santrali Lisans Başvurusu Yapacak Yatırımcıların
Dikkatine"

Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 1 Kasım 2007 tarihinde lisans başvuruları kabul edilecektir. Soytes Temiz Enerji ve Elektroteknik Sanayi A.Ş. 2000 yılından itibaren SOYUTWIND markası ile Ankara-Temelli' deki 15.000 m2 kapalı alana sahip fabrikasında rüzgar türbinlerinin kule, jeneratör, elektro-mekanik parçalarının ve kanatlarının projelendirilmesi ve imalatını yapmaktadır.

Lisans başvurusunda bulunulacak projenin türbininin seçiminde, mühendislik ve tasarımı konusunda hizmet veren Soytes A.Ş. ayrıca, diğer üretici firmaların üretmiş oldukları rüzgartürbinlerinin montaj, bakım – onarım ve servis hizmetlerini de yapmaktadır. Firmamız, diğer üretici firmaların rüzgar türbinlerinin kule, kanat ve elektro-mekanik ekipmanlarının tasarımını ve imalatını Türkiye’ de gerçekleştirebilmektedir.

Soytes A.Ş.; 2003 yılında temiz enerji konusunda uluslararası akreditasyon veren AWEA (American Wind Energy Association) - Amerikan Rüzgar Enerjisi Birliği ve ACORE (American Council On Renewable Energy) - Amerikan Yenilenebilir Enerji Konseyi kuruluşlarına üye kabul edilmiş ve hali hazırda bu kuruluşlardan akreditasyon almış ülkemizdeki tek üretici firmadır. Rüzgar enerjisi yatırımlarınıza kaliteli ve uygun fiyatlarda rüzgar türbini sağlanması ile ilgili her türlü teknik konuda işbirliğine hazır olduğumuzu belirtir, ürünlerimizi projenize uygun finansman olanakları ile
sağlayabileceğimizi bildirmek isteriz.

Hiç yorum yok: