17 Eylül 2008 Çarşamba

spa çeşitleri





Tüm spalar aynı değildir. Aslında farklı ihtiyaçlara hizmet eden birçok farklı spa türü vardır.


*Genel Spalar
Misafirlerin neşeli anlar yaşayarak daha sağlıklı hissetmelerini ve yenilenmelerini sağlar. Spa'larda kalp ve ruh sağlığınız için eğitim programları, bedensel fitness aktiviteleri, profesyonelce yönetilen spa servisleri ve sağlıklı spa mutfağı hizmetleri sunuluyor.


*Tatil Spaları

Tatil bölgelerinde oluşturulmuşlardır. Golf, tenis, ata binme ve su sporları gibi tamamlayıcı aktivitelerin sunulduğu, ruhunuzu, beyninizi ve bedeninizi tedavi edebileceğiniz yerlerdir. Menüsü geleneksel yiyecek ve alkol bulunan, sıhhatli spa mutfağından oluşur. Akşamları ise, misafirler dans etmekten ve çocuklar için sunulan canlı eğlencelerle vakit geçirmekten hoşlanabilir.


*İyi Yaşam Spalar

Her misafirin özel sağlık sorunlarına hitap eden özel bir hüner.. Bu tür bir inzivaya çekilme yeri, sağlık problemleriyle gelen misafirlerin yanında, nasıl sağlıklı yaşanabileceğini öğrenmek isteyenleri de ağırlar. Bazı iyi yaşam spaları, diğerleri bütünsel yaklaşımla hizmet sunarken, geleneksel tıbba dayalı bir model izler. Yaşam biçiminde uzmanlaşma kilo verme ve takibi değiştirir. Bu tür spalar tıbba uyarlanmış ve doktor kontrolünü de içeren hizmetler sunar.


*Yurtdışı Spa
Bu spalar bulundukları yerlerin kültürleri kadar çeşitlidirler. Asya'daki ve dünyanın diğer yerlerindeki spalar, yerli tasarımların kullanılması ve şifa geleneğiyle oluşturulurken, çoğu Avrupa spaları eski dünyanın zerafeti ve ferahlığıyla biliniyor.


*Günlük Spa
Bu spalar güzelleştirme, iyileştirme ya da kısa bir süre lüks içinde şımartılma deneyimini sağlamak için tasarlanır. Misafirler, genellikle bir saatlik ya da tüm günü kapsayan tedavi paketleri gibi kişisel tedaviler de alabilir. Günümüzde bu tür günlük spalar, Kuzey Amerika'nın genelinde bağımsız ya da bir sağlık kulübü, otel, alışveriş merkezleri bünyesinde kurulmuştur.


*Tıbbi Spa
İlk amacı ayrıntılı tıbbi bakım sağlamak olan merkezlere, spa hizmetleri, terapi ve tedaviler eklenmesiyle oluşan bu tip spalar, tıbbi ve spa profesyonellerine sahiptir.


*Mineral Spa
Bu tip spalar, doğal mineral, thermal kaynaklarının yerinde ya da deniz suyu kullanarak hidroterapi hizmeti sunar.

Hiç yorum yok: